Legpatronen onderhouds­vrije vloeren

Bij Estante werken we met drie legpatronen voor onze mooie onderhoudsvrije vloeren namelijk visgraat, de smalle plank en de brede plank. Elk legpatroon heeft zijn eigen voordeel of past het beste bij een bepaald interieur. Aangezien de vloer het pronkstuk van uw woning is dient u een goed geïnformeerde keuze te maken. Wij leggen u graag uit hoe het met legpatronen van onderhoudsvrije vloeren werkt.

Visgraat

Het populairste legpatroon voor de onderhoudsvrije houten vloer: visgraat. Visgraat is de trend en heeft een tijdloos karakter. Onze visgraatvloeren zijn d.m.v. een speciaal klikpatroon makkelijk te leggen.

Als u kiest voor een onderhoudsvrije visgraatvloer dan raden wij aan om de inrichting van de kamer rustig te houden met niet te veel meubels en decoraties. Een legere ruimte heeft bij een onderhoudsvrije visgraatvloer altijd de voorkeur. Dit geeft de kamer een rustige en luxe uitstraling.

Visgraat

Onderhoudsvrije vloer

Smalle plank

Je interieur opfleuren met smalle elegante planken. De smalle plank geeft een wat klassieke uitstraling. Ook bij onderhoudsvrije vloeren. De smalle plank kan alleen drukker overkomen in een breed interieur.

U dient hier met de inrichting van uw huis rekening mee te houden. Smalle planken zijn bij uitstek geschikt voor in kleine ruimtes. De kleine ruimte krijgt door smalle planken een gevoel van openheid en lijkt daardoor groter.

Combineer

smal en breed

Brede plank

De brede plank maakt een grotere ruimte optisch groter en heeft meer grandeur. Het geeft de ruimte een robuuste uitstraling. Brede planken creëren bovendien een rustige sfeer en zijn geschikt voor plaatsing in grote ruimtes. Zelfs als er noesten in de brede vloer zichtbaar zijn geeft het toch meer rust en ruimte dan een smalle vloer.

Bij brede planken is de kleurbeleving anders, de volle breedte laat kleuren en details meer tot zijn recht komen. De plank bepaalt de sfeer in uw woning. Naast het geven van rust is een mooie onderhoudsvrije vloer met brede planken een absolute blikvanger in uw woning.

Onderhoudsvrij
en verwarming

Vloer­verwarming onder hout

Onze onderhoudsvrije vloeren geven warmte optimaal door en zijn daarom geschikt voor toepassing in woningen met vloerverwarming. Ze verdragen een temperatuur tot maximaal 27℃. Onze vloeren zijn bij uitstek geschikt voor plaatsing in appartementen. Door gebruik te maken van een ondervloer voldoet u aan de 10db geluidsreductie-eis. Wanneer u niet hoeft te voldoen aan de 10gb geluidsnorm dan kunt u de vloeren van Estante direct plaatsen op de basisvloer. Deze basisvloer dient dan wel vlak en egaal te zijn.

 

Contact opnemen

Hebt u vragen over een legpatroon of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met uw toekomstige onderhoudsvrije vloer.

Bel ons

Bereken uw prijs